5 תוצאות שיפתיעו את אדלסון מ-6 שנות לגליזציה בקולורדו

המיליארדרית מרים אדלסון מאיימת מפני אסון גדול שיתרחש בישראל אם תאושר לגליזציה, אבל כתב תאגיד השידור 'כאן' בדק מה קרה בקולורדו מאז אושרה שם לגליזציה לפני כ-6 שנים ובגדול - נראה שגב' אדלסון טועה.

חנויות קנאביס חוקיות נפתחו לראשונה בקולורדו בינואר 2014. תוצאות המהלך נבדקות מאז מדי שנה ונמצאות שוב ושוב כחיוביות. תושבי קולורדו עצמם מרוצים מהן, וגם המושל לשעבר, שהתנגד בתחילה, הפך לתומך נלהב.

סרטון מעניין בן 2 דקות שערך כתב ‘כאן’ שאול אמסטרדמסקי על רקע הקמפיין שפתחה מו”ל ישראל היום ד”ר מרים אדלסון נגד המהלך, מציג כיצד קרה שבניגוד להפחדות, מאז אושרה לגליזציה בקולורדו, הממצאים, בסך הכל, טובים מאוד.

תוצאות הלגליזציה בקולורדו לאחר 6 שנים

בין הממצאים:

  • השפעה על נהיגה: מספר הדוחות על נהיגה תחת השפעת סמים או אלכוהול ירדה ב-15%. מתוכם, האחוז של דוחות על נהיגה בהשפעת קנאביס נותר קבוע כשהיה.
  • השפעה על בתי הספר: בתחילת התהליך הוחלט שהרווחים ממיסוי יושקעו בבתי ספר, כך שהרווח הוא כפול: קנאביס לא מחוץ לחוק ולכן לא מושך בני נוער, וגם בתי הספר מקבלים יותר תקציבים.
  • צריכת קנאביס על ידי בני נוער וילדים: אחוז צריכת קנאביס בקרב ילדים לפני גיל 13 ירד מ-9.2% טרם הלגליזציה ל-6.5% לאחר הלגליזציה. הצריכה של קנאביס בקרב בני נוער מעל גיל 13 ומתחת ל-18 נשארה קבועה כמעט ללא שינוי.
  • אחוז סיום ונשירה מלימודים: שיעור התלמידים שסיימו תיכון בקולורדו עולה בהדרגה בכל שנה מאז הלגליזציה, בעוד אחוזי הנשירה יורדים.
  • כסף: ב-2018 קולורדו קיבלה יותר מ-130 מיליון דולר מהכנסות מיסים ועוד על שוק הקנאביס, 3% מהתקציב השנתי שלה.

מלבד קולורדו אישרו לגליזציה 10 מדינות נוספות בארה”ב, וכן קנדה ואורוגוואי. בחלק ממדינות אירופה יש מדיניות מתירנית מאוד כולל מכירה בחנויות על אף שלא אושרה לגליזציה באופן רשמי. ברובן ככולן בוטלה ההפללה.

בימים אלה דנים בישראל בסוגיה זו גם כן. הצעת חוק לביטול הפללת הצרכנים אמורה לעלות להצבעה בועדת שרים לענייני חקיקה ביום א’ הקרוב, ואם תאושר שם צפוי להתחיל הליך שבסופו, אולי לקראת סוף 2020, תבוטל ההפללה.

במקביל פועלים כוחות שונים כדי לקדם את הקמתה של ועדה שתנסח את המודל הישראלי ללגליזציה מלאה. הליך זה יתארך כמובן ומועד כניסתו לתוקף יגיע כנראה רק עוד כמה שנים לאחר ניסוח כלל הנהלים החדשים והליכי החקיקה המורכבים.

המשך קריאה
Back to top button
x
Close

אופס!

אנא בטלו את חוסם הפרסומות כדי לצפות בתוכן באתר